Skip to main content

Het is winter. Dat betekend niet alleen dat het weer enorm koud wordt, maar het volgende haarprobleem is weer in zicht. STATISCH HAAR! Heel vervelend.. waarom is dit in de winter zoveel erger? En hoe lossen we dit probleem op?

De boosdoener van dit probleem is het droge buitenklimaat en de verwarmde temperaturen binnen. In de winter is er een lage luchtvochtigheid, waardoor statisch haar een grote probleem wordt. Als er geen of weinig vocht in je haar en in de lucht zit stoot je haar zich af tegen andere materialen. Daarom is net het najaar zo verschrikkelijk voor je kapsel. Bij dun haar heb je hier helaas nog meer last van.

Wat kunnen we nu tegen dit probleem doen?

1. Hydraterende haarolie

Deze olie zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd en gevoed wordt.

2. Was je haar minder vaak

Probeer je haar is wat minder te wassen. Het is niet alleen beter voor de kwaliteit van je haar, maar werkt ook tegen statisch haar. Gebruik wel een goede hydraterende shampoo en conditioner. Vermijdt daarnaast uitdrogende producten met alcohol.

3. Leuke kapsels

Doe je haar in een leuke staart of knot. Neem is een kijkje in onze Turtorial bar! Hier vind je een aantal leuke kapsels waarbij je geen last meer hebt van je statische haar.

4. No-frizzproducten

De no-frizzproducten van Living Proof zijn perfect voor pluizig, droog en statisch haar!

5. Hittebescherming

Je haar aan de lucht laten drogen zou de beste optie zijn. Kun je die föhn toch niet missen? Gebruik dan een goede hittebeschermer. Deze hydrateert en beschermt jou haar.

6. Haarlak

Met haarlak kan je het statische haar een beetje temmen. Spray wat haarlak op je borstel voordat je het haar gaat kammen, dan zal je zien dat het al een stuk minder is! Zit het haar al in model maar het is nog steeds statisch? Spray dan van een afstandje wat haarlak op je handen, wrijf het over je handen zodat je het goed verdeelt en vervolgens breng je het heel voorzichtig aan op het haar. Als je nu over het haar heen wrijft zorg je er ook voor dat het statische haar wat minder wordt.

Ik hoop dat jullie de tips goed kunnen gebruiken. Voor onze lievelingsproducten tegen statisch haar kan je in de webshop kijken bij Living Proof en dan de No Frizz lijn.

Liefs Patty,

Hairstylist bij Tilou Hair Boutique.

admin

Author admin

More posts by admin